Wratten

Het lijkt een kleine kwaal, maar wat kunnen kinderen en volwassenen er veel last van hebben: wratten. Wie er veel van op zijn handen heeft zitten, schaamt zich er vaak voor. Het ziet er niet hygiënisch uit, hoe schoon je ook bent. Wratten ontstaan ten gevolge van een virus, dat hardnekkig kan blijven zitten.

Voetwratten

Voetwratten zijn wratten op de voetzool, die veel pijn veroorzaken bij het lopen. Als je die hebt, wil je er wel zo snel mogelijk van af. Ze zijn met de bekende behandelingen, zoals vloeibare stikstof, moeilijk te bestrijden, omdat ze diep zitten. Sommige mensen kunnen er jaren last van hebben.

Waterwratjes

Waterwratjes zijn speciale wratjes die alleen bij kinderen voorkomen. Ze kunnen op iedere willekeurige plaats op het lichaam ontstaan en maanden tot zelfs jaren blijven zitten.

Soms kan er om de wratjes heen een rode jeukende huiduitslag optreden. Zalfjes, wel of niet van de huisarts, hebben meestal onvoldoende resultaat.

Wat je zelf kunt doen

Vaak probeert men eerst met middelen als Thuja de strijd tegen wratten aan te gaan. Soms hebben die middelen een goed resultaat, maar vaker onvoldoende.

Als resultaat uitblijft, schakelt men meestal de huisarts in. Die stipt de wratten aan met vloeibare stikstof, wat een zeer pijnlijke aangelegenheid is, zeker voor kinderen.

Het resultaat van deze behandeling is wisselend, regelmatig komen wratten weer terug. Ook kan het lelijke littekens achterlaten.

Voor de behandeling van waterwratjes schrijft een huisarts wel een zalfje voor, maar ook die hoeft niet voldoende resultaat te hebben.

Mentholpoeder helpt soms wel iets tegen de jeuk.

Hoe wij je kunnen helpen

Onze behandeling van wratten doen we met:

  • Laser: Met een laser brengen we gerichte onschuldige lichtstralen op de wratten aan. Door de laserstralen worden de wratten beter doorbloed en de verkeerde stoffen die zich daar opgehoopt hadden, waaronder het virus, worden afgevoerd.De behandeling is pijnloos en duurt per wrat maar een paar minuten. Na de behandeling kan de wrat zonder rare gevolgen geleidelijk zachter worden en verdwijnen. Zelfs één behandeling kan al voldoende zijn, maar meestal zijn 2-4 behandelingen nodig.
  • Acupunctuur: Omdat het virus zich ook in de darmen kan nestelen, kan het nodig zijn om te beginnen met 1 of 2 behandelingen acupunctuur (1 klein naaldje in de hand). Ook kinderen kunnen dit goed verdragen.Vooral als je veel wratten hebt, raden we eerst acupunctuur aan om het virus dat zich ophoudt in de darmen te verwijderen. Het is geen uitzondering als al na 1 keer prikken alle wratten binnen 2 weken verdwenen zijn.
    Met acupunctuur en/of laser kunnen ook de waterwratjes en de huiduitslag met enkele behandelingen verdwijnen.
  • Puur sap van het kruid Stinkende gouwe op de wratten.