Uitgebreide informatie over NAET/Total reset

Dr. Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek (NAET) is ontwikkeld in Amerika door Dr. Nambudripad en wordt sinds 2000 met succes toegepast in Nederland door inmiddels 80 therapeuten, ook onder de naam Total reset. Hierna  gebruiken we de afkorting NAET voor deze behandelmethode.

Het is een natuurlijke methode waaraan geen medicijnen te pas komen en die veilig kan worden toegepast op iedereen, van pasgeboren baby’s tot ouderen.
 Veel meer klachten dan tot nu toe werd aangenomen kunnen te maken hebben met allergieën of intoleranties. Te denken valt aan astma, maag en darmproblemen, hoofdpijn en migraine, algehele malaise, artritis, hartritmestoornissen, onverklaarbare pijnen in gewrichten, add-adhd, autisme en meer.

Soms is het heel duidelijk waar iemand op reageert zoals bij bepaald voedsel of bij hooikoorts. Veel vaker komt het echter voor dat men niet weet waar men gevoelig of allergisch op reageert en deze klachten kunnen te maken hebben met “verborgen” allergenen.

De behandeling met NAET

De therapeut maakt gebruik van de spiertest (de armtest). We beginnen met het testen van de basisallergenen. Dit zijn voedingsstoffen zoals ei, calcium, vitamine C, B en A, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Deze stoffen moeten zo nodig behandeld worden. Er kunnen allerlei lichamelijke en geestelijke klachten optreden als iemand deze stoffen niet goed kan verwerken of overgevoelig is voor deze stoffen.
 De patiënt heeft bijvoorbeeld het buisje “kippeneiwit” in de hand. Via spiertesten test de therapeut op welk niveau het allergeen invloed heeft: op lichamelijk, biochemisch of emotioneel niveau. Tevens test hij op welke organen dit allergeen een verzwakkende werking heeft.

De daadwerkelijke behandeling bestaat uit het activeren van bepaalde punten langs de ruggengraat. Daarna voltooit de therapeut de behandeling door een aantal drukpunten op de handen, armen en benen te masseren. Je moet hierna nog het buisje 15 minuten in de hand houden en rustig zitten of liggen. Kleine kinderen mogen met het buisje in bijvoorbeeld hun sok spelen, omdat het voor veel kinderen moeilijk is om rustig te zitten of te liggen.

Bij deze behandeling worden de hersenen en het zenuwstelsel als het ware opnieuw geprogrammeerd en de blokkades opgelost die in de meridianen veroorzaakt zijn door het allergeen.
 Na de behandeling test de therapeut of het probleem met het allergeen op alle niveaus en ten aanzien van alle organen is opgelost. Hierna moet je je minimaal 25 uur aan een bepaald dieet houden, zodat je het contact met de voedingsstof of het allergeen vermijdt; dit dieet is per behandelde stof verschillend.

Wat is een allergie?

Een allergie is een toestand van overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen of substanties die voor de meeste andere mensen onschadelijk zijn. 
De therapeut bekijkt met NAET allergieën vanuit een holistisch oogpunt. Een allergeen wordt door de hersenen beschouwd als een bedreiging voor het welzijn van het lichaam, het doorbreken van de normale energiestroom door het lichaam. Een allergeen veroorzaakt blokkeringen in de meridianen (de energiebanen). Deze energieblokkering veroorzaakt verstoringen in de samenwerking tussen de hersenen en het zenuwstelsel. Het energie-evenwicht is verstoord en dit kan ook aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen.

 

Reacties na een behandeling

Er zijn allerlei reacties mogelijk, maar over het algemeen niet of het zijn milde reacties. Soms voel je je wat moe, maar je kan je ook meteen beter en sterker voelen. Duizenden patiënten zijn behandeld met blijvende resultaten. 

Ervaringen met de NAET methode kan je ook lezen op deze website:

www.allergie-weg.nl