NAET/Total reset ervaringen

We hebben tevreden patiënten die graag hun ervaringen met je willen delen. Zo krijg je een goede indruk van de behandelmogelijkheden van NAET/Total reset bij Praktijk Kitty Karsten.

De bijholteontstekingen van Robbert

Ik was al ruim zeven jaar verkouden met als gevolg bijholteontstekingen. Via de huisarts heb ik veel antibioticakuren gehad. Ik heb een operatie gehad, mijn neusschot is rechtgezet en er is een stukje bot uit mijn voorhoofdsholte weggehaald en de bijholten zijn verwijd.

Met een tweede operatie zijn mijn neusschelpen verkleind, omdat die de bijholten afsloten.

Vorig jaar had ik weer last. Ik was vol in mijn neus, moe en had veel hoofdpijn. Via de huisarts kreeg ik weer antibiotica, wat licht heeft geholpen, maar daarna kreeg ik weer last en heviger, een soort migraine. Via de KNO-arts kreeg ik neusdruppels. Op de CT-scan was te zien dat de kaakholtes vol zaten en de neusholten leeg. De voorhoofdholte links zat ook vol. Via een bloedonderzoek kwamen er geen allergieën uit.

Ik ben verder gaan zoeken en kwam zo bij Praktijk Kitty Karsten terecht voor NAET. Uit de test kwam een allergie voor suikers, granen, melk en candida. We zijn met de suikers begonnen met NAET in combinatie met acupunctuur. Ik ben Orthisept, Orthiflor Original en visolie gaan slikken.

De tweede keer hebben we de melk-allergie behandeld. De darmen kwamen merkbaar tot rust. Na vier behandelingen was er al een sterke verbetering merkbaar!

Tijdens deze behandelingen heb ik verschillende voedingsmiddelen getest of ik ze kon eten. Dit heeft veel inzicht gegeven in wat ik wel en niet kan eten. Inmiddels ben ik ook van baan gewisseld en ben ik met hulp van acupunctuur gestopt met roken.

Het gaat erg goed met me!

Robbert

De ontstoken ogen van Edith

Na een bezoek aan de huisarts omdat mijn arm zo’n pijn deed kreeg ik te horen dat ik een tennisarm had. Volgens hem kunnen de klachten alleen door rust verminderen en daar moest ik wel de tijd voor nemen.

Toen mijn dochter dit hoorde, vertelde ze over Praktijk Kitty Karsten in Tuitjenhorn en dat voor een tennisarm vaak twee of drie behandelingen al voldoende zijn om van de klachten af te komen. Dus ik naar Tuitjenhorn.

Bij het intakegesprek heb ik ook meteen verteld over mijn ontstoken ogen waar ik al twee jaar mee liep. Ik had al diverse oogzalfjes en druppels gekregen, maar niets hielp voldoende.

Kitty heeft met NAET op allergieën getest, daar kwam uit dat ik een allergie voor melk had. Daar ben ik voor behandeld en heb ook meteen acupunctuur voor mijn arm gehad. Na drie behandelingen zijn mijn oogklachten voor 85 % verminderd en is mijn tenniselleboog helemaal over!

Voordat ik bij Kitty kwam was ik steeds aan het kwakkelen en zat ik niet lekker in mijn vel. Ik was vaak verkouden en grieperig. Mijn weerstand is door de behandelingen ook toegenomen, ik heb geen klachten meer!

Edith

De astmatische bronchitis van Teun

Mijn zoon had astmatische bronchitis, hij is vaak erg benauwd geweest, vooral ook met spannende tijden zoals St. Maarten en Sinterklaas (suiker) was hij altijd ziek. Ik zag het aan zijn ogen en hij werd steeds drukker, terwijl hij dat normaal niet echt is. Hij had last met de R in de maand, maar ook in de pollentijd (kleine spleetogen).

Hij is zo benauwd geweest, dat hij in een zuurstoftent in het ziekenhuis heeft gelegen. Daarna medicijnen gekregen, flixotide en ventolin.

Zijn bloed is onderzocht op allergieën, daar kwam uit dat hij echt allergisch was voor zo’n beetje alles. Zelfs appels (jeuk in zijn keel) en steenvruchten. Hij kreeg van de pufjes een pijnlijk gehemelte, een soort schimmel. Het stond mij tegen die medicijnen te gebruiken. Allergieën komen in onze familie aan beide kanten voor. Gevoelsmatig wilde ik verder zoeken.

Ik heb een afspraak bij Kitty gemaakt, mede omdat ik zelf goede ervaringen had met acupunctuur. Ze heeft hem behandeld met NAET en bioresonantie. Vorig jaar begonnen en om de twee weken geweest, later zaten er meerdere weken tussen.

De pufjes waren bijna niet meer nodig! Ieder keer is er een andere allergie behandeld. Hij mocht dan 25 uur niet met de desbetreffende stof in aanraking komen. Hij heeft een tijd geen chocola gemogen, minderen met suiker en producten vermeden die histamine opwekken. Dat spanning er ook mee te maken had, werd meteen ook aangepakt!

Acupunctuur, bioresonantie en NAET hebben ervoor gezorgd dat mijn zoon weer fit en blij in het leven staat! Hij mist niets meer op school en hij gebruikt nagenoeg geen ventolin meer. Kortom hij zit lekker in zijn vel. Als ik nu terug kijk was het zo de moeite waard!

moeder van Teun

De hooikoorts en eczeem van Mark

Ik heb al van jongs af aan last van eczeem en hooikoorts. Medicijnen van de huisarts gaven maar een beetje verlichting, dus het was ieder voorjaar een ellende met rode, jeukende ogen, niezen, loopneus en ik werd gek van de jeuk door het eczeem.

Met NAET ben ik behandeld voor mijn allergieën voor pollen, bomen en melk. Ik vind het onvoorstelbaar dat zo’n behandeling zoveel effect kan hebben, maar ik ben er erg blij mee. Ik kan weer naar buiten zonder ergens last van te hebben.

Mark

De bronchitis en oorontstekingen van Maartje

In haar eerste levensjaren had Maartje veel last van haar luchtwegen. Toen ze net één was, heeft ze tien dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege pseudokroep (ze kreeg geen lucht meer), later had ze vaak bronchitis. Toen ze bijna drie was, ontdekten we dat het samenhing met melkproducten. We zijn toen gestopt met de melk, maar zure melkproducten zoals yoghurt en kwark kon ze wel blijven gebruiken zonder er last van te krijgen. Ook kaas bleef ze wel gewoon eten.

Naarmate Maartje ouder werd, had ze steeds vaker last van verkoudheid en elke keer weer van oorontsteking. Ook dat hing samen met het gebruik van melkproducten, dat we dus steeds verder terugbrachten. Op het laatst at ze die helemaal niet meer. Maar er zijn natuurlijk ook veel producten waar melk in zit, en ook daar kreeg ze last van (witte bolletjes bijvoorbeeld).

Naast de verkoudheid en oorontsteking kreeg ze ook pukkeltjes op haar armen, benen en op haar gezicht. In het begin van groep 7, toen ze tien was, zat Maartje helemaal niet lekker in haar vel. Ze had letterlijk en figuurlijk geen weerstand meer. Ik was in die tijd zelf onder behandeling bij Kitty voor iets heel anders, en ik hoorde van haar dat ze ook allergieën kon behandelen. Nu waren we al een keer naar de huisarts geweest voor die allergieën en omdat Maartje zich niet lekker voelde. Die kon er niet zoveel mee. Er was wel een behandeling voor allergieën, maar die ging gepaard met heel veel prikken en prikjes waar Maartje heel erg bang voor is.

Het ligt misschien niet zo voor de hand om naar een acupuncturist te gaan als je niet van prikken houdt, maar Kitty verzekerde me dat het ook zonder prikken kon. En zo kwam Maartje bij haar onder behandeling.

Eerst testte Kitty waar Maartje allergisch voor was, daarna ging ze dat behandelen met een trilapparaatje en een soort kleine massage. Vervolgens moest Maartje nog een kwartiertje blijven liggen, en dat was voor haar nog het lastigste. Naast de melkallergie had ze ook nog een allergie voor bepaalde soorten fruit en voor groentes uit de nachtschadenfamilie.

Maartje heeft zo’n acht à tien behandelingen gehad, nu ongeveer een jaar geleden, en het resultaat was helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Ze moet nog steeds oppassen met melkproducten, ze drinkt geen melk en neemt ook geen slagroompunten. Maar elke dag een boterham met kaas gaat prima, en de melk die in andere producten zit, levert geen problemen meer op. De pukkeltjes zijn vrijwel verdwenen en sinds de behandelingen heeft ze niet één keer meer oorontsteking gehad (wat een zegen is dat).

Het belangrijkste is misschien nog wel dat ze lekker in haar vel zit en zich gewoon goed voelt.

moeder van Maartje

Wat Maartje (nu 11 jaar) er zelf van vindt:

Ik dacht in het begin: die gaat me prikken, maar dat was gelukkig niet zo, want ik ben niet zo gesteld op prikken. Ze had een heel grappig apparaatje dat kietelde en dat werkte erg goed. Ik moest gaan liggen en toen ging ze met dat apparaatje op mijn scharniertjes (gewrichtjes) en dat kietelde heel erg. In de loop van de tijd wende ik daaraan, want ik kwam best vaak. Daarna gaf ze me een kleine massage, die kietelde ook bij mij. Als iets gauw kietelt, ben je vaak allergisch.

Voordat ik kwam had ik heel erg last van melkproducten. Ik kon bijna geen kaas eten bijvoorbeeld. In het begin duurde het lang voordat het hielp, maar aan het einde kon ik wel weer kaas eten, en dat doe ik nu ook heel vaak.