Ervaringen van ouders

Wij hebben tevreden ouders die graag hun ervaringen met praktijk Kitty Karsten met je willen delen. Zo krijg je een beter beeld van onze werkwijze en wat voor goede resultaten je bij kinderen kunt behalen.

De licht autistische Jessica

Licht autistische Jessica (7 jaar)
Ik ben met mijn dochter Jessica naar de homeopaat van Praktijk Kitty Karsten gegaan, Jessica is nu zeven jaar en ik maak me zorgen over het feit dat ze zo vaak in haar eentje is. Op school neemt ze geen enkel initiatief om eens iets te ondernemen met een van de andere kinderen. Ze heeft geen vriendinnen. Ze vindt het prima om in haar eentje te zijn en dingen te doen alleen. Bij ons thuis maakt ze veel ruzie met haar oudere zus en het lijkt alsof ze niet in de gaten heeft dat ze de ander pijn doet, alsof Jessica zich niet kan inleven in de gevoelens van andere kinderen.

’s Nachts is ze bang in het donker, er moet altijd een lichtje branden in haar slaapkamer en soms wordt ze wakker in paniek waarschijnlijk door een nachtmerrie. Als baby huilde Jessica veel, ook ’s nachts, mijn man en ik werden er radeloos van. Op school is ze erg goed in rekenen, met lezen en spellen heeft ze moeite en is Jessica wat achter bij de rest van de klas.

We zijn twee keer op consult geweest. Na het eerste consult kreeg Jessica een middel in een hoge potentie. Dat werkte vrij snel. Ze ging zelf wat initiatieven ontplooien om met andere kinderen te spelen en afspraken te maken om andere kinderen uit te nodigen om te komen spelen. Het lezen en spellen ging ook al meteen beter. Ik zag gewoon een gelukkiger kind.

Na het tweede consult kreeg mijn dochter een middel om het effect van het 1e middel te stabiliseren. We hebben nog een derde afspraak gemaakt, maar die heb ik later afgezegd omdat het zo goed ging, ik vond het gewoon niet meer nodig.

De chronische oorontsteking en eczeem van Karel

Karel (5 jaar) met chronische oorontsteking en eczeem
Mijn zoontje Karel van vijf tobt altijd met zijn gezondheid. Hij is licht astmatisch, vooral in de wintermaanden heeft hij daar last van, hij is vaak verkouden en heeft vaak middenoorontstekingen. Met één jaar had hij al buisjes in zijn oren, maar die kwamen er spontaan weer uit.

Karel heeft ook last van eczeem en een heel droge huid. Zijn geboorte was moeizaam en ik moest naar het ziekenhuis. Hij heeft daar een ziekenhuisbacterie opgelopen met als gevolg hoge koorts en hij moest meteen aan de antibiotica en de couveuse in. Na een week konden we hem mee naar huis nemen.

Hij hangt nogal sterk aan mij, wat soms weleens onhandig is omdat ik nog meer kinderen heb en ook een eigen zaak. ’s Nachts zweet hij veel, vooral op zijn hoofd en dat ruikt een beetje zurig. Hij is altijd nogal snel buiten adem en kan daardoor ook niet zo goed meekomen met sport en spel is hij snel vermoeid.

In de behandeling bij de homeopaat van Praktijk Kitty Karsten heeft Karel meerdere homeopathische middelen gehad. Al na het eerste middel ging het een stuk beter met hem. Hij had wat meer energie en hij hing wat minder aan mij. Vervolgens kreeg hij middelen voornamelijk voor zijn huidproblemen in combinatie met de astma en kno-klachten.

Hij is een stuk gegroeid sindsdien en veel minder vaak ziek. Zijn huid is weer gezond en hij heeft ook meer uithoudingsvermogen. Zijn puffer heeft hij niet meer nodig.

Het bedplassen van Max

Het bedplassen van Max (8 jaar)
Onze zoon Max is 8 jaar en was ’s nachts nog niet zindelijk. Een plaswekker had maar tijdelijk geholpen. Ook had hij moeite met concentratie op school.
Omdat ik het vervelend vond dat Max niet zo maar bij vriendjes kon blijven slapen, ben ik hulp gaan zoeken bij Praktijk Kitty Karsten. Na een paar behandelingen was Max al gauw zindelijk en hij doet het nu ook veel beter op school. En Max geniet van de logeerpartijtjes!

Sylvia

De chronische verkoudheid van Wilco

Wilco (4 jaar) en chronische verkoudheid

Mijn zoon Wilco zat niet lekker in zijn vel. Hij was vier jaar en chronisch verkouden. Toen hij zes maanden was heeft hij een penicillinekuur gehad omdat hij toen een oorontsteking had. Toen hij één jaar was had hij vocht achter zijn oren en was doof. Toen is het vocht weggehaald en zijn z’n neusamandelen eruit gehaald. Toen hij twee jaar was, zijn z’n keelamandelen eruit gehaald, omdat hij angina had. Dit heeft een tijdje geholpen. Toen hij vier jaar was had hij last van een virus, hij sprak slecht, ademde slecht, altijd verkouden. Ik ben naar een lezing gegaan die Kitty gaf bij de EHBO-vereniging in Schagen over acupunctuur. Dit sprak mij aan en dat was de aanzet om een afspraak te maken.

Hij heeft acht behandelingen gehad en was toen helemaal van zijn verkoudheid af. Sindsdien komen we zo af en toe als hij verkouden is en er zelf niet vanaf komt. Vaak zijn één of twee behandelingen al voldoende. Inmiddels komen we allemaal in de praktijk. De huisarts weet dat we ook naar de acupunctuur gaan. Vroeger wilde die er niets van weten, nu gelukkig wel.

Kitty en haar collega’s zijn heel kundig met kinderen. We ervaren de behandelingen als heel prettig en goed. Ons verhaal mag gebruikt worden, graag zelfs, want er moet meer reclame komen. Ik heb zelf al vele mensen doorgestuurd. Een enkeling heeft er geen baat bij, maar de meeste mensen wel.

Wilma

De buikpijn van Sandra

Sandra (6 jaar) met  buikpijn

Mijn dochter van zes klaagde al een tijdje regelmatig over buikpijn, vooral ’s ochtends na het wakker worden. We dachten eerst dat ze niet naar school wilde. Maar op school ging alles goed en had ze het naar haar zin. We zijn op een gegeven moment naar de huisarts gegaan. Die voelde aan haar buik en constateerde dat er ontlasting in haar darmen achter bleef. Hij schreef haar een laxeermiddel, forlax, voor. Dat hielp wel een beetje en haar stoelgang werd wat regelmatiger. Maar de buikpijn bleef.

Op aanraden van een buurvrouw ben ik met haar naar Praktijk Kitty Karsten gegaan. Kitty voelde ook haar buik, voelde haar pols en keek naar haar tong. Ook wilde ze weten wat Sandra zoal at en of ze nerveus was of introvert en piekerend. Dat laatste was wel het geval, vooral op school wilde ze goed haar best doen.

Kitty legde goed uit aan Sandra wat ze ging doen en zette toen een paar naaldjes in haar hand, buik en been. Sandra vond het eerste naaldje spannend, maar ze voelde er nauwelijks iets van. Die andere twee naaldjes gingen er daarna gemakkelijk in.

Na vijf minuten voelde Kitty aan haar buik, die niet meer zo pijnlijk en opgeblazen was en haalde de naaldjes er pijnloos uit. Ze gaf ook nog wat voedingsadviezen mee. Sandra mocht een ingepakt naaldje mee om thuis en op school te laten zien hoe stoer ze wel was geweest. Na vijf behandelingen had Sandra helemaal geen buikpijn meer en ging iedere ochtend opgewekt naar school. Wij zijn heel blij met het resultaat.

Marion

De buikpijn en huiduitslag van Jort en Hidde

Jort & Hidde, buikpijn en huiduitslag

Ik kwam voor het eerst in de praktijk met mijn zoon Jort, mijn tweede kind. Hij herstelde niet van een buikgriep. Hij was ruim twee kilo afgevallen. Een jaar lang bleef hij bleef hij op dit gewicht, hij was bleek en te mager. We zijn hiermee bij de huisarts geweest en hij kon er niets aan doen. Uiteindelijk is hij getest op allergieën en hij blijkt allergisch te zijn voor appels. Hij at graag en véél appels. Door de appels wordt hij ziek en krijgt hij blaren en velletjes in zijn mond. In de periode dat hij ‘ziek’ was, had hij ook pijn in onder andere zijn benen en had hij veel harde, pijnlijke galbulten. Jort is met NAET behandeld. Het ging al vlot veel beter met hem, hij is weer de oude. Hij is niet meer zo stil en huilerig, maar gezellig vol grapjes en altijd bezig.

Mijn derde kind, Hidde, heeft vanaf zijn tweede jaar last van uitslag en buikpijn. Dit begon met een virusinfectie die niet over leek te gaan. Dit is eerst behandeld met acupunctuur, hierdoor werd de uitslag rustiger, maar ging niet weg. Daarna heeft Kitty hem behandeld met NAET en het gaat warempel steeds beter met hem. De behandeling is gestopt en toch zie ik nog iedere week verbetering. Bij de NAET-behandeling kwam naar voren dat hij slecht tegen tarwe kan. Hij is nu overgestapt op speltbrood en witbrood en zijn buikpijn is over. Ook is zijn huid rustig.

Evelyn

De gedragsproblemen van Kim

Kim (8 jaar) met gedragsproblemen

Mijn dochter Kristie had veel moeite om zich te concentreren. Ze leek vaak wat afwezig en reageerde vaak kribbig. Ze was ook onzeker en faalangstig.

Op aanraden van een vriendin ben ik naar Praktijk Kitty Karsten gegaan. Kitty heeft na een uitgebreid intakegesprek bepaalde Chinese kruiden voorgeschreven dat speciaal op Kristie was afgestemd. Na een maand moesten we terugkomen voor een vervolgconsult. Kristie leek toen al iets minder prikkelbaar en afwezig. Ook op school merkte de juf al iets verbetering in haar concentratie.

Inmiddels zijn we een half jaar verder. Kristie zit nu veel beter in haar vel, heeft meer zelfvertrouwen en presteert beter op school. Ze straalt weer.

Coby

De allergie van mijn dochter

Meisje (7 jaar) met allergie op de luchtwegen

Mijn dochtertje hoestte dag en nacht. Na zes maanden liet de huisarts een allergietest doen: huisstofmijtallergie. Onze dochter moest puffen. We hadden het apparaat al in huis en ze was al één dag bezig, toen ik via een collega hoorde dat bioresonantie voor alle allergieën zou kunnen helpen.

Mijn dochter kreeg twee koperen staafjes in haar handen en de therapeute hield een soort ‘klepel van een klok’ in haar handen. Verder komt er nog een apparaat bij dat via de staafjes de trillingen in het lichaam van de patiënt meet. Ook gaan in het apparaat nog staafjes in met (voedings)stoffen waar de patiënt op zou kunnen reageren. Afhankelijk van de ‘storing’ in het lichaam geeft de ‘klepel’ aan op welk stofje het lichaam reageert.

Kitty vroeg al of ze soms veel melk dronk. Volgens haar had mijn dochtertje een koemelkallergie. Waarop ik antwoordde dat ze een huisstofmijtallergie had, toch geen koemelk? Toch zijn we met de koemelk gestopt en de huisstofmijtallergie verdween! Ze heeft diverse behandelingen gehad en het resultaat is verbluffend. Nu gaat ze weer heerlijk naar school. De uitputtende nachten zijn voorbij.

Nicolette