Osteopathie

Osteopathie is een natuurlijke geneeswijze waarbij de osteopaat met zijn handen op zoek gaat naar de oorzaak van je klachten. Hij herstelt met de behandeling de oorspronkelijke bewegingen en activeert daarmee het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Hij maakt geen gebruik van apparaten en de behandelingen zijn zelden pijnlijk.

Als alternatieve geneeswijze is osteopathie zeer effectief gebleken. Klachten als (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, maag- of darmklachten zijn vaak te verlichten of zelfs helemaal te verhelpen.

Osteopathie en kinderen

Wat is de oorzaak van de klachten van je kind? De osteopaat gaat daarnaar op zoek. Er komen geen apparaten aan te pas, osteopaten voelen en werken alleen met hun handen. Een behandeling door de osteopaat is dan ook zelden pijnlijk.
Klik hier voor meer informatie over het behandelen van kinderen in onze praktijk.

Osteopathie kun je goed inzetten als je kind last heeft (chronische) vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, maag- of darmklachten.

Meer lezen over deze behandelmethode? Klik hier voor de uitgebreide informatie.

De therapeut in ons team is Casper van Tuijl. Hij is lid van NRO/NVO, het Nederlands Register voor Osteopathie/Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

Therapeuten van Praktijk Kitty Karsten in Tuitjenhorn en Alkmaar zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunst, NAET, osteopathie en Natuurgeneeskundig werkende professionals.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur NAET Nederlandse Vereniging voor Osteopathie Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundige werkende professionals