Over acupunctuur

Acupunctuur is misschien wel de meest bekende alternatieve geneeswijze. Met naaldjes op acupunctuurpunten  stimuleer ik energiestromen in het lichaam. Blokkades verdwijnen en pijn vermindert. Organen werken beter, waardoor klachten verminderen.
Dat kan bij acute problemen zoals een virusinfectie en bij een langdurige verstoring bij ziekten of klachten. De acupuncturist zet zich in om blokkades op te heffen of energie te voeden en de balans of weerstand te herstellen. Met acupunctuur behandel ik zowel de klachten als de onderliggende oorzaak.

Ook behandel ik met naalden triggerpoints en pas ik dry needling toe.

Voor veel acute en chronische klachten

Acupunctuur is voor heel veel acute en chronische klachten een effectieve therapie, zoals chronische vermoeidheid, verkoudheid, prikkelbare darm, maagzuur, hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn, hormonale klachten, kinderwens, astma, slapeloosheid, enzovoort.
Kijk bij klachten  voor meer informatie.

Extra ondersteuning

De acupunctuurpunten stimuleer ik regelmatig met een laser.

Als het nodig is, maak ik bij de behandeling ook gebruik van Chinese kruiden, massage (Tuina), oefeningen en voedingsadviezen om het genezingsproces te versnellen en te stabiliseren.

Kinderen en acupunctuur

Ook kinderen hebben veel baat bij acupunctuur. Het zetten van de naaldjes is vrijwel pijnloos. Ik gebruik bij kinderen speciale naaldjes en deze naaldjes gaan er maar (heel) kort in. Kinderen reageren erg goed op acupunctuur omdat hun energie nog zuiver en in ontwikkeling is.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over het behandelen van kinderen in mijn praktijk.

Meer lezen?

Meer lezen over acupunctuur? Klik op de knop voor de uitgebreide informatie.