Acupunctuur ervaringen

Ik heb tevreden patiënten die graag hun ervaringen met je willen delen. Zo krijg je een beter beeld van mijn werkwijze en tot welke goede resultaten dat heeft geleid.

De angstaanvallen van Heleen

Al jaren heb ik vele klachten waardoor ik me echt beroerd voel. Zomaar uit het niets heb ik last van angstaanvallen en dan gaan de vreselijkste gedachten door mijn hoofd heen. Ik heb hiervoor al eens bij een psychiater gelopen wat niet hielp voor langere tijd. Ik heb ook rustgevende medicijnen van de huisarts gehad.

In juli had ik er echt genoeg van, ik zat alweer een tijd zo erg met mezelf in de knoop dat ik op internet ben gaan kijken en zo ben ik bij Kitty Karsten terecht gekomen. Ik wilde iets proberen en dit sprak me aan. Ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben en erg blij dat ik deze stap heb genomen. Ik voel me nu al twee maanden goed en de angstaanvallen zijn weg. En als ik me toch onzeker voel gebruik ik de tips die ik van Kitty heb gekregen en dat gaat goed.

Heleen

De opvliegers van Anita

Ik ben 55 jaar en had sinds eind 2010 last van opvliegers. Vervelend, maar het hoort erbij en ik kon het dacht ik aardig onderdrukken met Promensil.
Maar sinds begin mei was het helemaal foute boel. Ik had veel opvliegers (ik denk zo’n 15 à 20 op een dag) en werd ook ‘s nachts vier à vijf keer wakker.
Ik transpireerde dan heel erg, mijn haar was nat en de straaltjes liepen langs mijn lichaam en soms rolden de druppels vanaf mijn ellebogen zo op de grond.
U begrijpt dat ik me soms geen raad wist. Ik had van mijn huisarts het middel Clonidine voorgeschreven gekregen. Dit heb ik 3 ½ week geslikt, maar het bleef even erg.
Ik ben nu vier keer voor acupunctuur bij Praktijk Kitty Karsten geweest en ik ben bijna klachtenvrij! Ik ben heel erg tevreden dat ik zo snel van mijn klachten af ben. Ik slaap weer goed en mijn opvliegers zijn zo goed als weg!

Anita

De aangezichtspijn van Carla

Ik liep al bijna twee jaar met aangezichtspijn. Ik had al diverse onderzoeken gehad, eerst werd gedacht aan een kaakontsteking. Later na een bezoek aan de huisarts bleek het aangezichtspijn te zijn. Ik kreeg toen medicatie voorgeschreven, maar elke keer kwam de pijn terug en dan kreeg ik weer meer medicijnen, op het laatst had ik wel negen pillen!

Ik ben bij een helderziende mevrouw in Hoorn geweest, maar zij kon mij niet helpen. Ze gaf wel de tip om acupunctuur te gaan doen. Zo ben ik bij Kitty terecht gekomen.

Na een paar behandelingen ging het al beter. Ik ben ongeveer tien keer bij Kitty geweest, ben nu klachtenvrij en slik geen medicijnen meer. Je weet niet wat je meemaakt; ik glunder helemaal!

Kitty stelt je gerust, je voelt je thuis en ze heeft alle aandacht voor je; ik heb het als zeer prettig ervaren!

Carla

De obstipatie van Melissa

Mijn dochter had last van haar buik door obstipatie. We zijn naar de huisarts gegaan, maar die kon niets vinden. Hij heeft ons doorgestuurd naar de kinderarts. Die heeft een echo van haar buik gemaakt en kon zien dat haar darmen vol zaten. Hij heeft het medicijn Forlax voorgeschreven, wat wel hielp, maar niet de oorzaak wegnam.

Ik was zelf al bij Kitty Karsten onder behandeling vanwege oorpijn en ben met mijn dochter ook naar Kitty gegaan. Na een paar behandelingen merkten wij al verbetering. Ze is nu al weer 1 ½ jaar klachtenvrij.

Ze is nu weer in behandeling voor een schimmelinfectie en hooikoorts, maar dat is ook al weer bijna weg. De behandelingen helpen goed en als er even iets is dan weten wij Kitty te vinden!

Moeder van Melissa

De oorontsteking van Jelle

Mijn zoon van 17 jaar had regelmatig last van oorontsteking. Vaak ging dit gepaard met hoge koorts. Van de huisarts kreeg hij dan een antibioticakuur en dan ging het wel weer. Maar dit neemt natuurlijk niet de oorzaak weg.

Omdat ik met mijn dochter al bij Praktijk Kitty Karsten kwam, heb ik een afspraak voor acupunctuur gemaakt op dezelfde dag dat de oorpijn begon. De ontsteking is niet doorgezet en de volgende dag was ook de pijn weg.

Ik kan andere ouders echt aanraden om bij oorpijn een acupunctuurbehandeling te laten doen: na één behandeling ben je gewoon van je oorontsteking af!

Moeder van Jelle

Meer ervaringen

De nierbekkenontsteking van Corine

15 jaar geleden gaf Kitty een lezing in het dorp voor het vrouwengilde. Ik was toen zwanger van ons vijde kind en liep al twee maanden met een nierbekkenontsteking. Daar kreeg ik via de huisarts medicijnen voor, wat me geen prettig gevoel gaf door de zwangerschap. Het hielp wel tegen de klachten, maar ik wilde graag van de medicatie af en de oorzaak wegnemen. Ik heb toen een afspraak bij Kitty gemaakt, onder het mom van “baat het niet, schaadt het niet.”

Na enkele acupunctuur behandelingen merkte ik al grote verbetering. We hebben doorbehandeld tot de bevalling en ik was helemaal klachtenvrij. Ik heb toen echt de acupunctuur gevonden!

Ook de kinderen, inmiddels al volwassen, komen graag bij Kitty. Toen ze klein waren hadden ze vaak oorontsteking. Ik kan andere ouders echt aanraden om dan een acupunctuurbehandeling te laten doen. Ga niet het traject van buisjes en zo in; acupunctuur helpt echt!

Verder geeft Kitty ook goede tips over voeding, acupunctuur helpt ook als je niet lekker in je vel zit. Ik loop nu met dikke knokkels, mijn gewrichten in mijn hand en tenen doen pijn. Hiervoor heb ik een paar behandelingen gehad en nu ben ik klachtenvrij.

We vertrouwen Kitty volledig, ook als een bezoek aan de huisarts nodig is zal ze dat altijd aangeven.

Corine

De overgangsklachten van Alie

Ik liep al ongeveer zeven maanden met overgangsklachten onder andere slapeloosheid, opvliegers enzovoort. Ik nam van dr. Vogel iets tegen de opvliegers, maar dat hielp niet voldoende.

Van mijn collega hoorde ik over Praktijk Kitty Karsten. Ik ben ongeveer acht keer voor acupunctuur geweest en ben voor 80 % klachten vrij. Mijn nachtrust is veel beter geworden. Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren, met name door de kundigheid van de acupuncturist!

Alie

De pijnklachten en stress van Alice

Ik ben naar Praktijk Kitty Karsten gekomen op aanraden van een collega. In september was ik gevallen en er zat een scheur in het ‘radiuskopje’. De pijn wilde maar niet overgaan. Ik heb fysiotherapie gehad en ben zelfs in het ziekenhuis geweest, maar ze konden me niet van de pijn afhelpen. Kitty heeft me met naaldjes behandeld. Na een paar behandelingen was de pijn al veel minder.

Later ben ik nog behandeld voor stressklachten en pijn in mijn nek en arm, wat ook snel resultaat had. Ik kreeg ook dat warme op mijn rug (moxa), dat was heel lekker. Soms kreeg ik Chinese kruiden (pillen) mee of adviseerde Kitty me om een bepaald boek of artikel te lezen. Het resultaat van deze behandelingen is dat de pijn weg is. Ik heb veel baat bij de acupunctuur. Ik zeg nu zelf vaak tegen anderen dat ze naar Kitty moeten gaan.

De behandelingen heb ik altijd als heel fijn ervaren, ze neemt de tijd voor je en je kunt ook over andere dingen praten. Het gaat vaak met een lach en een traan.

Alice

De vermoeidheid en hoofdpijn van Joke

Ik sliep slecht wegens familieproblemen. Ik was moe en had hoofdpijn. Na het intakegesprek, pols voelen en tong bekijken werd duidelijk waar mijn energie uit balans was. Ik kreeg enkele dunne korte naaldjes in mijn benen, armen en oren die ongeveer 20 minuten bleven zitten, terwijl Kitty me hielp te ontspannen en rustig te ademen. Na zes behandelingen was mijn energiebalans hersteld en waren mijn klachten over. Ook kon ik beter met de familieproblemen omgaan.

Joke

Het eczeem van Mike

Twee weken na de geboorte van onze zoon begon hij erg te huilen. Toen hij twee maanden was kreeg hij uitslag in zijn gezicht. Waarschijnlijk had hij meteen al last van jeuk, toen er nog geen eczeem zichtbaar was. Later kreeg hij uitslag over zijn hele lijfje. Hij heeft een week in het ziekenhuis gelegen om ingebakerd te worden. De hormoonzalf die voorgeschreven werd hielp tijdelijk, daarna was er steeds een sterkere zalf nodig. De bloedtest gaf verhoogde allergiewaarden aan, maar vanwege zijn zeer jonge leeftijd konden ze in het ziekenhuis nog niet verder testen.

Via een collega hoorde ik over Kitty Karsten in Tuitjenhorn. We moesten uit Amsterdam komen, maar dat had ik er wel voor over. Kitty heeft op allergieën getest. Daar kwam alleen een lichte allergie voor koemelk uit, verder niets. Mijn zoon (toen zes maanden oud) heeft acupunctuur gekregen, twee kleine naaldjes in zijn ene arm wat hij gelaten onderging. Na de acupunctuur waren het eczeem en de verkoudheid over. Na drie weken kwam het eczeem weer iets terug. De eerste afspraak was in mei, we zijn in juli nog een keer geweest. De melkallergie was helemaal verdwenen. Nog een keer kreeg hij die twee prikjes. De afspraak voor augustus hebben we afbericht want onze zoon is klachtenvrij!

Moeder van Mike

De stress van Kees

Ik had hartkloppingen, duizeligheid, hyperventilatie, hoofdpijn en vermoeidheid. Al na de eerste behandeling was er verbetering. De behandelingen heb ik als prettig en zeer professioneel ervaren. De oorzaak van de klachten werd haarfijn blootgelegd. Ik ben door de acupunctuur op een sensationele manier tot rust gekomen. Ook heeft één acupunctuurbehandeling me van het roken af geholpen.

Kees

De stress van Krista

Ik ben bij Praktijk Kitty Karsten gekomen uit wanhoop, ik zat volledig in de knoop. Ik wist niet hoe ik eruit moest komen. Mijn stressklachten had ik al heel lang. In het verleden heb ik pilletjes van de huisarts gebruikt. Dat wilde ik nu niet, dat lost niets op.

Bij Kitty heb ik naalden gehad, we hebben veel gepraat en ik heb kruidenpillen gebruikt. De kluwen wol is afgedraaid en weer opnieuw netjes opgerold. Alles is nu verbeterd. Kitty kan goed luisteren en ze heeft me handvatten gegeven waar ik zoveel aan heb, ook nu nog. De onrust komt soms nog, dat hoort natuurlijk bij mij, maar ik kan het veel beter ordenen. Als ik nu weer onrust voel, of er gebeurt iets, dan denk ik, rustig blijven, rustig ademhalen…

De naaldjes vond ik fantastisch! Eerst moest ik het natuurlijk wel even leren. Daarna vond ik de naaldjes net pacmannetjes. Ik voelde het lopen tot het ergens kwam waar een blokkade zat. Dan ging het hier hard aan het werk en liep het door naar de volgende blokkade. Vervolgens liep het van de ene naar de andere kant en verliet het mijn lichaam. Dan kwam er helemaal rust over me heen.

Krista

De chronische verkoudheid van Sam

Ik had al jaren last dat mijn reuk en smaak me regelmatig in de steek laten. Dat ging meestal met verkoudheid gepaard, maar het herstel bij mij duurde vaak wekenlang. Je mist dan heel veel. Het begint al ’s morgens met douchen, geen shampoogeur, tandpasta, aftershave en ook ’s morgens de koffiegeur. Je eet omdat je trek hebt, maar het smaakt naar niets. Het is ook gevaarlijk, neem het gas dat je niet ruikt in de keuken (dat niet brandt) enz. Ik was ondanks neusspray’s al zeker twee maanden zonder smaak en reuk, wat een gemis.

Jaren terug heeft acupunctuur (wat ik eerst nog zag als hocus pocus-gebeuren) prima geholpen bij mijn tennisarm. Na drie behandelingen was die tennisarm is al genezen, terwijl ik daar al heel lang mee liep.

Dus koos ik voor mijn reuk- en smaakverlies weer voor acupunctuur. De behandeling is na zeven keer al weer een geweldige ervaring, alles ruikt en smaakt weer zoals het hoort te zijn.

Sam

De opvliegers van Anja

Vier weken geleden zocht ik wanhopig op het Internet naar een oplossing voor mijn opvliegers. Die waren heel hevig, minimaal één per uur (dag en nacht). Sommigen duurden wel 20 minuten en het zweet liep letterlijk langs mijn lichaam.

Ik vond een site over acupunctuur die veelbelovend was. Zo belandde ik bij Praktijk Kitty Karsten in Tuitjenhorn. Ik word behandeld door René Langedijk. En het wonderbaarlijke gebeurde, al na één keer werd het stukken beter. En een paar dagen na de tweede keer stopten de opvliegers!!

Ik ga straks voor de vierde en waarschijnlijk de laatste keer. Zoals jullie zullen begrijpen ben ik dolblij. Ik voel me weer mezelf, slaap weer goed en voel me niet meer de hele dag vies en plakkerig.

Anja